Cursul de formare pentru managementul clusterelor


Lyon, Franta, 17-21.05.2015

In perioada 17-21 mai 2015, la Lyon-Franta, reprezentantii Clusterului ASTRICO Nord-Est, d-nii Serban Stratila si Cornel Dascalu, au participat la un curs de formare pentru managementul clusterelor, organizat de asociatia clusterelor din Romania – CLUSTERO – in colaborare cu ERAI – agentia de dezvoltare economica a Regiunii Rhone-Alpes si organizatia France Clusters. S-au abordat subiecte legate de internationalizarea clusterelor, de strategiile de dezvoltare si monitorizarea acestora, precum si de criteriile de performanta ale managementului de cluster.

A fost o ocazie de a cunoaste modul de functionare a clusterelor din Franta, dar si de a stabili contacte cu organizatii similare din regiunea Rhone-Alpes din Franta.

Astfel, a avut loc si un schimb de experienta cu reprezentantii clusterului de textile tehnice TECHTERA din regiune. S-a vizitat platforma de transfer tehnologic MISTRAL si au avut loc si intalniri bilaterale cu potentiali parteneri din domeniul industriei, cercetarii si invatamantului.Inapoi