PROACTIV 2013 - SOLUTII VIABILE PENTRU INTEGRAREA PE PIATA MUNCII A SOMERILOR


02.06.2014-30.11.2015

Asociatia ASTRICO Nord-Est a incheiat un parteneriat cu Vranceanu Serv SRL si Profi BB Cons SRL pentru implementarea proiectului POSDRU ”PROACTIV 2013 – Solutii viabile pentru integrarea pe piata muncii a somerilor”, pe o perioada de 18 luni, respectiv 02.06.2014 - 30.11.2015. Asociatia Astrico Nord-Est este partener 1 in cadrul proiectului, furnizand servicii de informare si consiliere si mediere pe piata muncii, persoanelor inscrise in grupul tinta.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea ratei de ocupare inregistrata la nivel judetean si regional, prin imbunatatirea capacitatii de ocupare a 270 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, barbati si femei, cu domiciliul in judetul Neamt, inclusiv someri, someri tineri si someri de lunga durata, cu accent pe categoriile de persoane care intampina dificultati in adaptarea la cerintele pietei muncii moderne si au o motivatie scazuta pentru cautarea unui loc de munca.

Obiective specifice:

- Crearea unei atitudini proactive in randul celor 270 de someri, someri tineri si someri de lunga durata, ce apartin grupului tinta, care sa-i motiveze sa isi caute activ un loc de munca.

- Dezvoltarea competentelor antreprenoriale in randul a 42 de someri, someri tineri si someri de lunga durata, ce apartin grupului tinta prin furnizarea de competente cheie in domeniul antreprenoriatului activ , inclusiv prin servicii de consultanta si asistenta pentru initierea unei afaceri.

- Imbunatatirea capacitatii de ocupare prin includerea unui numar de 210 someri, someri tineri si someri de lunga durata, ce apartin grupului tinta, la cursuri de calificare, initiere si specializare pentru ocupatiile: ”Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist”, ”Mecanic-vulcanizator”, ”Competente Antreprenoriale”, ”Expert achizitii publice” si ”Manager proiect”.

- Sprijinirea, in vederea cresterii sanselor de integrare pe piata muncii, prin furnizarea de servicii specializate de medierea muncii pe piata interna, oferite in cadrul proiectului pentru un numar de 270 de someri, someri tineri si someri de lunga durata, ce apartin grupului tinta.

Rezultatele care vor fi obtinute in urma implementarii activitatilor in cadrul proiectului:

- 270 de someri vor beneficia de servicii specializate de informare si consiliere profesionala si servicii de mediere pe piata muncii, in vederea integrarii in munca;

- 252 de someri din cei consiliati si informati vor participa la cursurile de formare profesionala, organizate in ocupatii ca: ”Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist”, ”Mecanic-vulcanizator”, ”Competente Antreprenoriale”, ”Expert achizitii publice” si ”Manager proiect”.;

- un Job Club functional, deschis pe toata durata de implementare a proiectului;

- minimum 13% dintre persoanele participante la programele integrate se vor incadra pe piata muncii, pana la finalizarea proiectului.Puteți să descărcați următoarele fișiere:

Inapoi