Conferința Furnizor @ CERN Accesarea platformei de achiziții publice de către firmele românești


Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, 30.06.2014

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București organizeaza Conferința Furnizor @ CERN Accesarea platformei de achiziții publice de către firmele românești in data de 30 iunie 2014, la sediul CCIB din Bd. Octavian Goga nr. 2, Amfiteatrul Albastru, in colaborare cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) și Ministerul Educației.

Conferința este menită să prezinte firmelor românești oportunitățile de a deveni furnizori de bunuri și servicii pentru Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN) - cel mai mare și mai prestigios centru mondial de cercetare în domeniul fizicii nucleare și al particulelor elementare și una dintre cele mai importante organizații europene din domeniul cercetării fundamentale.

La eveniment vor participa reprezentanții IFIN HH care vor oferi informații practice asupra condițiilor de participare la licitațiile CERN, organizație care va derula în perioada 2014 – 2016 o serie de lucrări de retehnologizare la marele accelerator de particole (LHC), determinând astfel o creștere a cererilor de servicii. Totodată, firmele vor fi informate asupra posibilităților de participare la Expoziția industriei românești ce va fi organizată în prima parte a anului 2015 de CCIB, la sediul CERN de la Geneva - un prim eveniment de amploare organizat în cadrul CERN pentru prezentarea ofertei industriei românești, în special în domeniul tehnologiilor avansate (electronică, ICT, inginerie electrică, construcții industriale etc).

România are statutul de stat candidat la Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare, în baza Acordului semnat la 11 februarie 2010, la Geneva, și ratificat în 2 noiembrie 2010 prin Legea nr. 203/2010. România contribuie anual la cheltuielile de capital și la cheltuielile curente ale CERN. Pentru a mări beneficiile în plan economic ale participării la CERN, firmele cu sediul în România sunt încurajate să participe la cererile de oferte lansate de CERN pentru achiziții. Pentru participare formularul este disponibil pe site-ul camerei www.ccib.ro.

Contactele organizatorilor:

Argentina TRAICU: argentina.traicu@ccib.ro tel. +40722601171 ;

Roxana GHEORGHE: roxana.gheorghe@ccib.ro tel. +40728 135 876.Inapoi