Sesiunea de instruire a formatorilor în România


09.09.2020

Partenerii români, ASOCIAȚIA ASTRICO NORD-EST și INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE ȘI DEZVOLTARE PENTRU TEXTILE ȘI PIELE au organizat, în România, o sesiune de instruire a formatorilor în cadrul proiectului Erasmus „Actualizarea Profilului Tehnicianului de îmbrăcăminte prin intermediul Educației - CosTUmE”.

Sesiunile de instruire s-au desfășurat on-line, pe parcursul a cinci zile, între 3 și 7 august 2020 și au adunat 11 experți VET din diferite regiuni ale României.

În timpul sesiunilor de formare, echipa proiectului a prezentat proiectul și rezultatele obținute (Profilul și calificarea tehnicianului în îmbrăcăminte, Matricea ECVET, ghidul pentru mobilitate în UE) și pachetul de formare dezvoltat în cadrul proiectului.

Participanții au primit informații privind matricea relațiilor dintre unitățile de competență, privind unitățile de competență identificate și au discutat interactiv despre activitățile desfășurate pentru fiecare unitate de competență (un studiu de caz, un scenariu dinamic de grup și un caz practic).

La sfârșitul sesiunilor de formare, participanții au primit un certificat de instruire recunoscut de consorțiul proiectului CosTUmE.Inapoi