Comunicat de presă - Proiectul European TEX4IM


27.04.2021

Proiectul European TEX4IM a lansat cel de-al doilea comunicat de presă. Acesta conține realizările obținute în decursul celor doi ani de proiect.

Un consorțiu internațional cu parteneri din Italia, Franța, Spania, Portugalia, Cehia, România și Suedia a conlucrat în cadrul acestei inițiative finanțate de către Comisia Europeană, cu scopul sprijinirii modernizării industriale a sectorului de textile și confecții din Europa prin inovare, prin oportunități de afaceri și accedere pe noi piețe pentru IMM-uri și prin stimularea dezvoltării competențelor antreprenoriale.

Parteneriatul a vizat construirea de competențe puternice și alianțe strategice în următoarele nișe de specializare, identificate ca priorități strategice ale sectorului și publicate în Agenda Strategică de Inovare și Cercetare elaborată recent de Platforma Europeană pentru Textile (ETP):

1. Economie circulară și utilizarea eficientă a resurselor la nivelul lanțurilor valorice ale industriei;

2. Industria 4.0 și principii avansate de producție;

3. Tehnologii digitale, inclusiv platforme digitale, e-marketing și formarea de comunități tematice pentru comercializarea produselor, ca modalitate avansată de abordare a consumatorului final;

4. Diversificarea sectorului - materiale textile avansate cu aplicații multiple și valoare adăugată mare.

Pentru mai multe informații vă rugăm să consultați website-ul proiectului: https://tex4im.eu/Puteți să descărcați următoarele fișiere:

Inapoi